WAT ZIJN DE VERSCHILLENDE SOORTEN PRETECHO’S?

Als je een pretecho wil laten maken, heb je de keuze uit verschillende soorten: een 2D-, 3D/4D & iLive technologie.

 

 

2D- pretecho

Bij een  2D-echo is jouw babytje te zien in de bekende zwart-wit beelden. De termijnecho en 20-wekenecho zijn doorgaans ook in 2D.

3D- pretecho

Echografie in 3D bestaat uit stilstaande beelden. Een 3D-echo wordt uit meerdere 2D-beelden opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk je kind in perspectief en in kleur te zien. Het betekent dat je 3 dimensies ziet, namelijk lengte, breedte en diepte. Dit kan dan ook met de nieuwste iLive-technologie: levensechte beelden. 

 

4D- pretecho

Een 4D-echo bestaat uit bewegende 3D-beelden in kleur. De beweging van de baby tijdens de echo is de 4de dimensie.  Een 4D-echo wordt ook wel ‘live 3D’ genoemd. Het gaat hierbij om real-time bewegende beelden.Dit kan dan ook met de nieuwste iLive-technologie: levensechte beelden. Met de 4D-techniek kun je dus vaak ook gelaatsuitdrukkingen van je baby zien en misschien zie je je baby wel glimlachen, gapen of op zijn duim zuigen.

 

 

 

 

VANAF WANNEER IS HET GESLACHT TE ZIEN? 

Er zijn veel 'theorieën' rond het geslacht zoals de NUB-theorie, Afhankelijk van de hoek is het een jongetje of een meisje. Deze theorie is nooit 100%!  De baby hoeft maar een beetje niet goed te liggen en de hoek ziet er totaal anders uit. Omdat wij echt de zekerheid willen geven doen wij pas geslachtsbepaling vanaf 15 weken.

 

 

WAT IS HET BESTE TIJDSTIP OM EEN PRETECHO TE LATEN MAKEN?

Gedurende je hele zwangerschapsperiode kan je bij My Echo terecht voor een echo. Een 2D echo is mooier tot een termijn van 20 weken,   een 3D echo is altijd mooi, maar het is een beetje afhankelijk van de grootte van de baby. Onder de 20 weken heb je een scherper en fijner gezichtje dan bv. op 27 weken. Meer ideaal voor een 3D is tussen 26 en 33 weken. Dan zijn de bolle wangetjes meer zichtbaar. Ben je wat voller van postuur? Dan kan je best iets later in de zwangerschap langskomen voor een 3D echo.  Ben je zwanger van een meerling? Kom dan best voor 24 weken indien je wenst voor een 2D echo te laten uitvoeren, dan lukt het vaak nog wel om de baby's goed in beeld te krijgen.