WAT IS HET BESTE TIJDSTIP OM EEN PRETECHO TE LATEN MAKEN?

Gedurende je hele zwangerschapsperiode kan je bij My Echo terecht voor een echo. Een 2D echo is mooier tot een termijn van 20 weken,   een 3D echo is altijd mooi, maar het is een beetje afhankelijk van de grootte van de baby. Onder de 20 weken heb je een scherper en fijner gezichtje dan bv. op 27 weken. Meer ideaal voor een 3D/4D is tussen 26 en 33 weken. Dan zijn de bolle wangetjes meer zichtbaar.

Ben je wat voller van postuur? Dan kan je rond 30-32 weken langskomen voor een 3D/4D echo.

 Ben je zwanger van een meerling? Kom dan best voor 24 weken, erna kan ook nog maar dan is de kans groot dat we maar 1 snoetje van de 2 nog gaan zien. 

 

 

IS EEN ECHO BIJ 'MY ECHO' VEILIG?

Het is niet meer dan logisch dat de vraag door de toekomstige mama’s gesteld wordt of een pretecho veilig is. Wanneer je een pretecho laat doen moet je op twee zaken letten. 

Als eerste is het belangrijk dat het toestel wat gebruikt wordt een hoogwaardige kwaliteit heeft. Ik werk met een zeer kwalitatief en uiterst veilig toestel voor de ongeboren baby en mama.

Het tweede punt wat belangrijk is voor jou om op te letten,  is de persoon die de echo uitvoert. De persoon die de echo uitvoert moet een goede scholing hebben gehad en de nodige ervaring hebben opgedaan om op een veilige en kwalitatieve manier een echo uit te voeren. Hier voldoe ik volledig aan.

 Ik ben vroedvrouw die een hoog aangeschreven opleiding echografie in Eindhoven heeft gevolgd en ik voer al jarenlang zowel medische als niet medische echo’s in een ziekenhuis uit.  Hierdoor weet ik hoe je op een risicoloze en kwalitatieve manier een echo moet uitvoeren.

Om deze redenen kan je als mama met een gerust hart bij My echo Hasselt een wondermooi moment beleven. Dit zonder dat er enig risico is voor jou of voor je ongeboren baby.

 

 

VANAF WANNEER IS HET GESLACHT TE ZIEN? 

Er zijn veel 'theorieën' rond het geslacht zoals de NUB-theorie, Afhankelijk van de hoek is het een jongetje of een meisje. Deze theorie is nooit 100%!  De baby hoeft maar een beetje niet goed te liggen en de hoek ziet er totaal anders uit. Omdat wij echt de zekerheid willen geven doen wij pas geslachtsbepaling vanaf 15 weken.